
Persoonlijke Verzorging
- Wondverzorging
- Toedienen van medicatie
- Hulp bij het opstaan,
- Wassen & aankleden
- Hulp met steunkousen
- Medische verzorging
- Revalidatie, bijvoorbeeld na een ongeluk
- Ondersteuning bij het maken van eten
- Begeleiding van ouderen en/of dementeren
- Gehandicaptenzorg
- Intensieve kindzorg
- Palliatief terminale zorg
De zorg wordt geboden om u te helpen met de lichamelijke gezondheidszorg, sociale redzaamheid, geestelijk welzijn en de eigen woon- en leefomgeving. Het gaat er bij ons om dat de patiënt/cliënt thuis goed wordt geholpen met alledaagse zorg en klussen, met de juiste hulp kunt u namelijk nog langer zelfstandig blijven wonen. ATZ Zorg helpt u graag daarbij. We zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. We werken samen met andere professionals, zoals huisartsen, de mantelzorger, het ziekenhuis, en andere eerstelijnspartners, zoals bijvoorbeeld een wijkteam.
Aanvragen persoonlijke zorg en/ of verpleging?
Als u zorg nodig heeft kunt u dit bij onze organisatie aangeven. Een wijkverpleegkundige komt dan langs om een intake te doen en zal u daar vragen stellen om een beeld te krijgen van uw situatie. Er wordt daarna een zorgplan opgesteld die naar uw zorgverzekeraar wordt opgestuurd.
Start zorg
Uw zorg kan pas gestart worden als we goedkeuring van uw zorgverzekeraar hebben. De tijd die hier voor staat is per zorgverzekeraar wisselend. Als u met spoed zorg nodig heeft die meteen ingezet moet worden zullen we als we bij u zijn voor de intake contact op moeten nemen met uw zorgverzekeraar en afspreken welke zorg we al gaan leveren.
Als wij zorg gaan leveren zullen wij een digitaal dossier aanmaken. Wij werken met een digitaal cliënten dossier NEDAP ONS. Daarin kunnen de medewerkers de zorgverlening rapporteren. Dit dossier kunt u zelf ook inzien via inloggegevens. Ook kunt u hierin communiceren met uw zorgverleners.
Er zal een aantal medewerker aan u toegewezen worden die wekelijks u zorgverlening verlenen. Het aantal zorgverleners is afhankelijk van de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.
Betaling zorgverlening:
U krijgt maandelijks een factuur van ons , die u indient bij uw zorgverzekeraar. Deze betaalt afhankelijk van uw soort polis (natura polis en restitutie polis zijn meest voorkomend) een deel of het hele bedrag aan u uit. Daarna moet u het gekregen bedrag aan ons overmaken.
Zorgverzekeringswet (Zvw)
Wijkverpleging wordt vergoed door je zorgverzekeraar via de basisverzekering. Je betaalt geen eigen risico en geen eigen bijdrage.
Hoe krijgt u een indicatie?
Het aanvragen en organiseren van persoonlijke verzorging en/of verpleging via de wijkverpleegkundige
Als je wijkverpleging wilt aanvragen neem je contact op met de wijkverpleegkundige. Dat kan via ATZ Zorg.
De wijkverpleegkundige stelt de indicatie en regelt dat de zorg aan huis wordt geleverd. Wijkverpleging kan verzorgt worden als zorg in natura of via een persoonsgebonden budget (pgb).
Kosten
Zorgverzekeringswet (Zvw)
Wijkverpleging wordt vergoed door je zorgverzekeraar via de basisverzekering. Je betaalt geen eigen risico en geen eigen bijdrage.
Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en of Jeugdwet
Valt uw zorg onder de Wlz, Wmo en of de Jeugdwet, dan worden de meeste kosten vergoed. U dient alleen een eigen inkomensafhankelijke bijdrage te betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen en wordt geregeld door het CAK. Voor meer info en het berekenen van uw eigen bijdrage kunt u kijken op de website van het CAK.
Meer weten & aanmelden
Wilt u meer weten of direct een huisbezoek aanvragen? Neemt u dan contact met ons op via 06 38 35 40 50 info@atz-zorg.nl
